Yogakurser för barn


I yogan hjälper vi barnen att vara närvarande i sina kroppar, få god kroppskännedom, stilla sinnet och hitta mental stabilitet.

Vi strävar efter att skapa en lugn och trygg yogastund så att barnen/ tonåringarna känner att de verkligen får lov att vara sig själva. Att lugnt röra sig i sin egen takt och känna hur kroppen mår i rörelserna är en viktig del av barnyogan samt att få stöd i att känna tillit till sig själv och sin växande kropp.

I samarbetet Yoga Mamas erbjuder jag yoga och workshops för barn och ungdomar. Genom yogan kan vi hjälpa det växande barnet att behålla en positiv relation till sig själv och sin kropp. Yogan anpassas efter gruppens behov och önskemål, tid finns även för reflektion och samtal.


Barnyoga 6-9 år

Barnyogan är en kreativ och lekfull yogaklass för det växande barnet. För att stärka kroppen övar vi asanas (yogapositioner) både enskilt och i grupp.
Barnyoga 10-13 år

Barnen får en god kännedom om grundpositionerna i yogan och om andningens betydelse för fokus och närvaro. De guidas genom olika flöden, avslappningsövningar, meditationer och mantran.