Välkommen vår

22.03.2019


God morgon!

Klockan är 05.30, yngsta barnet vaknar tidigt och drar mig upp ur sängen... vilken vacker morgon! En kraftfull morgon, solen har redan vaknat och sänder försiktiga strålar genom en vacker dimma. 

Det en kraft i våren som vill fram nu. I onsdags kväll firade vi vårdagjämningen med sången om  Soltrumman som skrevs till barnen i en Waldorfskola för att fira våren. Där sker arbetet ur en intuitiv pedagogik för att möta den växande människan.  Den intuitiva pedagogiken är också den jag arbetar med i undervisningen både med barn och vuxna. Den handlar om att släppa mina egna önskningar om den andre/eleven och våga röra mig utanför min trygga zon. Våga vara i närvaro och se vad som uppstår, lyssna till vad som lever i dig och bli ett verktyg för livets flöde. 

Jag är här för att stötta dig på din väg, jag finns här så att vi båda kan upptäcka världen och genom att följa dig lär jag om mig själv. Jag är ödmjuk och tacksam för de verktyg jag kan ge så att du kan undervisa dig själv. Genom min nyfikenhet och kärlek till livet kan jag få vara en liten del av din resa. Så är Yogan en väg där vi kan lära mer om oss själva och vad vi behöver för att må bra. Du är din egen lärare och min önskan är att du kan finna ditt sätt att guida dig själv. 

När vi går in i vårens yoga ser jag hur min största uppgift är att guida dig hem till ditt eget andetag och till att våga vara helt närvarande i stunden. Genom olika positioner som hjälper livet att flöda i kroppen och som kan se helt olika ut från dag till dag. Vi har en grund i positioner som kroppen känner till men vi övar att lyssna inåt och veta vad vi behöver just idag. Sedan, när vi vet det, så står vi för det oavsett vad som händer på yogamattorna omkring oss. Enkelheten är betydelsefull, att vi kommer tillbaka till andetaget och stannar i det som är här och nu för att lära oss att våga vara i stillheten.

Efter att vi arbetat med lugnande, jordande yoga under vintern brukar våren skapa en längtan efter mer flödande rörelse med cirkulation och dynamik. Våren är en tid för utrensning och en bra tid att etablera en regelbunden rutin av fysisk träning. Här gäller det att vara realistisk och skapa en rutin som går att hålla, hellre en solhälsning varje dag än många ena dagen och sedan ingen alls. Det kan också vara att bestämma sig för fem minuters meditation varje morgon och kväll.

Vad behöver du? Hur vill du börja och avsluta din dag? Och på vilket sätt kan jag vara ett stöd för dig på din väg? Hör gärna av dig om du behöver bolla några tankar eller idéer om hur yogaklasserna kan bli ännu bättre för just dig.

Med önskan om en vacker dag och trevlig helg!

/Anna